Ένας αρχιτέκτονας ανακαινίζει μια ιστορική εξοχική κατοικία της Μελβούρνης για τη νεαρή οικογένειά της

Εκδρομές: (December 2018)

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ 1981 (Δεκέμβριος 2018).

Anonim

Κατά την ανακαίνιση ενός μικρού εξοχικού σπιτιού στο Abbotsford, ένα προάστιο της Μελβούρνης της Αυστραλίας, ο αρχιτέκτονας Anna Rozen τοποθετήθηκε σε έναν άγνωστο ρόλο: πελάτης. Είχε μετακομίσει στο σπίτι με πολλούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της ιστορίας της, δημιουργώντας παράλληλα έναν γυαλισμένο χώρο, αλλά ήθελε επίσης να χτίσει ένα χαρούμενο ιερό για τα δύο μικρά παιδιά της.

Ο Rozen άρχισε συνδέοντας τον κύριο χώρο διαβίωσης και τον πίσω κήπο με έναν επεκτατικό τοίχο από παράθυρα. Στη συνέχεια προχώρησε στην περιγραφή του ανοιχτού καθιστικού, της κουζίνας και της τραπεζαρίας και φροντίζει να συμπεριλάβει σκληρά υλικά όπως το σκυρόδεμα που θα αντέχει σε ώρες παιχνιδιού. Και επειδή ήθελε μια μινιμαλιστική αισθητική, οι συσκευές και η αποθήκη της κουζίνας ενσωματώθηκαν σε ένα ξύλινο κουτί για να αποκρύψουν τυχόν ακαταστασία.

Για να διατηρήσει τον ιστορικό χαρακτήρα του ακινήτου, ο αρχιτέκτονας χρησιμοποίησε πρωτότυπα και ανακυκλωμένα τούβλα ως κύρια χαρακτηριστικά. Αλλά πρόσθεσε υλικά όπως η ξυλεία, το ακατέργαστο σκυρόδεμα και το μαύρο ανοδιωμένο αλουμίνιο για να αποδώσουν πραγματικά το φόρο τιμής στο παρελθόν της γειτονιάς. "Τα υλικά είναι μια αναφορά στη βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής και σε αντίθεση με τη« γδαρσίματα »της περιπλάνησης που περιβάλλει», δήλωσε ο Rozen. Τώρα που οι σχεδιαστικοί της στόχοι πληρούνται και οι ανάγκες της οικογένειάς της απαντώνται, η Rozen μπορεί να απολαύσει το έργο της από έναν νέο τίτλο: ιδιοκτήτης σπιτιού.

Παρουσίαση διαφανειών

8 φωτογραφίες

Το μαύρο περίβλημα ανοδιωμένου αλουμινίου πλαισιώνει τον τοίχο του παραθύρου που χωρίζει τον κύριο χώρο από τον πίσω κήπο. Η πλακόστρωση του κήπου έγινε με ανακυκλωμένο κόκκινο τούβλο και το μοτίβο βέλους στο φράχτη αντανακλά το μοτίβο στον τοίχο του καθιστικού.

Το Rozen σχεδίασε το καθιστικό και την τραπεζαρία να είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά θα μπορούσαν να παίξουν και οι ενήλικες θα μπορούσαν να χαλαρώσουν. Η οροφή είναι επενδεδυμένη με θερμά ξύλα από ξύλο κέδρου και έχει στίχους με φεγγίτες. Η τραπεζαρία από το Neel Dey Furniture έχει ανακυκλωμένη κορυφή και οι καρέκλες τραπεζαρίας είναι από το Café Culture + Insitu.

"Οι ζωγραφισμένες καστανιές αναπαρίστατα αναπαριστούν τις φόρμες με τα σκαρφαλωμένα στέγαστρα ενώ παράλληλα προβάλλουν και το παλιό τοίχο από κόκκινο τούβλο", δήλωσε ο Ρόζεν. Η πολυθρόνα Grant Featherston είναι ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του Rozen.

Το ξύλινο κιβώτιο κρύβει τις συσκευές και την αποθήκη της κουζίνας, καθιστώντας εύκολη την τοποθέτηση όλων των αντικειμένων. Τα σκαμνιά του χεριού τραβιούνται μέχρι το μαύρο νησί, το οποίο φωτίζεται με κρεμαστό φως από την Archier, μια αρχιτεκτονική εταιρεία στη Μελβούρνη.

Ο τοίχος από τούβλο του στενού διαδρόμου φωτίζεται με ένα παλτό λευκής βαφής.

Η προσγείωση σκαλοπατιών μετατράπηκε σε μελέτη με σταθμό εργασίας σε σχήμα L, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένη ξυλεία και ενσωματωμένα ράφια.

Ο Rozen κράτησε το υπάρχον πευκοδάσος της Βαλτικής στο δωμάτιο των παιδιών και πρόσθεσε ένα ψηλό ντουλάπι ζωγραφισμένο στο "Dandelion" της Dulux. Ένα ευχάριστο κρεμαστό φως από τον Muuto κρέμεται πάνω από το κεφάλι.

Κεραμικά πλακάκια γραμμή τους τοίχους και το πάτωμα του μπάνιου. Η Rozen επέλεξε μαύρα φωτιστικά από την Brodware και μια μινιμαλιστική ματαιοδοξία από την Omvivo.

Σχεδιαστής Ενημερωτικό Εκδρομές